Giriş Yap
Uğur'dan Tasarruf İçin Derin Dondurucu Tavsiyesi

Uğur Soğutma derin dondurucu kullanımı ile ekmek israfını önlemeyi ve gıda tasarrufunda bulunmayı tavsiye ediyor.

Ülkemizde bir yıl boyunca yapılan ekmek israfı karşılığında yapılabilecekler hesaplandığında Türkiye ekonomisi için çarpıcı tablo ortaya çıkıyor. Yapılan hesaplamalara göre 1,4 milyar lira olan bir yıllık ekmek israfı karşılığında 100 yataklı 84 hastane inşa edilebiliyor. Bu israf tutarı eğitim alanında değerlendirilmek istense 24 derslikli 191 ilkokul veya 25 derslikli 168 lise yaptırılabiliyor. Sırf bu rakamlar milletçe ekmek israfı konusunda ne kadar hassas olmamız gerektiğini gösteriyor.

Bu israf kalemine ilişkin bir açıklama da Uğur Soğutma Pazarlama Müdürlüğü’nden geldi. ”Günümüzde halkımız çoğunlukla açık ekmek satın alıyor. Fakat daha sağlıklı olması ve raf ömrünün artması gibi nedenlerle ambalajlı ekmek tercih edilmeli.” şeklinde açıklama yapan yetkili “Ayrıca ambalajlı ve dilimli ekmek alarak alışveriş sıklığının azalması ile aile ekonomisine de katkıda bulunabiliriz. Çünkü paketli ekmeği derin dondurucuda 6 aya kadar saklamak mümkün. Böylece ihtiyaç duyulduğunda tost makinesinde veya tavada ısıtılarak yemeklerin yanında sıcak olarak tüketilebilir.” dedi.

“Tasarrufa her alanda olduğu gibi kendi ailemizden ve çevremizden başlamalıyız. Daha sonra okul, işyeri gibi toplu yaşam alanlarında daha az tüketim için tedbirler alınmalı.“ şeklinde açıklama yapan yetkili “Bunun yanı sıra sadece ekmek için değil; yapılan yemeklerden misafirlerimiz için pişirdiğimiz kek, kurabiye ve böreklere kadar her şey için yapmalıyız. Bunların yenmediği için atılması dökülmesi hem emeğe hem milli ekonomiye zarar verecektir.” diyerek sözlerine son verdi.