Giriş Yap
Uğur Soğutma’dan İnovasyon Atağı

Türkiye’nin ilk derin dondurucu üreticisi Uğur, Ar-Ge ve teknik müdürlük bölümlerinin katılımıyla inovasyon çalıştayı düzenledi.

Ülkemizin en önde gelen danışmanlarından Yekta Özözer moderatörlüğünde 4 gün süren ‘’İnovasyon Çalıştayı’’ şirketin Nazilli’deki genel merkezinde başarıyla tamamlandı. Çalıştayda şirket yönetici ve çalışanlarına inovasyonun kapsamına ve önemine değinilirken, ürün geliştirme süreçlerinden ve benzer sektör uygulamalarından paylaşımlar yapıldı ve birçok yenilikçi fikir geliştirildi.

Çalıştay sonunda kısa bir konuşma yapan Ar-Ge Müdürü Kemal Cehat Emanet; “Amacımız inovasyonu hem şirket genelinde bir kültür haline getirmek hem de yenilikçi fikir ve projeleri desteklemektir. Şirket genelinde yenilik faaliyetlerine hareket kazandırarak global rekabet gücümüzü artırmanın bundan geçtiğini biliyoruz.” dedi. Ar-Ge’nin üreticiler açısından önemini ‘İlerlemiyorsanız yerinizde sayıyorsunuzdur.’ özdeyişi ile özetlenebileceğini hatırlatan Emanet, tasarımı ve işlevi geliştirilen ürünlerin firmalara hem kaliteli fonksiyonel ürünler hem de maliyet açısından kârlılık ve finansal avantaj sağlayacağını sözlerine ekledi.

Organizasyonu yöneten ABC Danışmanlık Genel Müdürü Yekta Özözer; “İnovasyon olmazsa rekabette öne çıkamıyorsunuz ve müşterileriniz rakiplerinizi de kullanarak sizi maliyet-hız-kalite kıskacına alıyor. Bu açmazın çözümü ancak ürün geliştirme inovasyonu, pazarlama inovasyonu ve süreç inovasyonu ile aşılabiliyor. Son yıllarda elektrikli ev aletleri, telekomünikasyon ve beyaz eşya sektörlerinde birçok yenilikçi gelişim yaşandı, bunlar soğutucu alt sektörünü de etkiliyor. Özellikle, enerji tüketimi, kullanıcının ihtiyaçlarına göre farklı hacim ve fonksiyonda ürünler sunabilmek, bunları yaparken de üretim süreçlerini basitleştirmek, hızlandırmak ve üretim maliyetlerini azaltmak soğutucu sektöründe öne çıkan eğilimler. Artan rekabet koşullarında ilkleri ve enleri ortaya koymuş Uğur Soğutma’nın bundan sonra da yenilikçilik adına yapılabileceği birçok proje var. Bu süreç firmayı zaten hak ettiği daha büyük uluslararası başarılara taşıyacak. “ dedi.

Özözer ayrıca “Katılımcılar hafta boyunca süren çalışmalarda kendi yetki ve görev alanındaki konularda ciddi projeler ortaya koydular. Umarım bunlar uzun soluklu olur, takip edilir ve uygulamaya geçirilerek markayı yeni başarılara taşır.” diyerek katılımcılara teşekkür etti. Çalıştay sonunda katılımcılara başarı belgeleri dağıtılarak birim yöneticileri ile gözden geçirme toplantıları yapıldı ve geliştirilen projeler değerlendirildi.