Giriş Yap
Kestanenin Faydaları Saymakla Bitmiyor

     Kış aylarının en özel atıştırmalığı şüphesiz ki kestane. Sonbahar aylarında hasadının yapılmasıyla birlikte, havaların soğumasına yakın bir zamanda tezgahlardaki yerini alır hale geliyor. Sokaklarda, caddelerde pişirme tezgahlarındaki çıtır çıtır görüntüsü, mis gibi kokusu soğuk kış gecelerinde içimizi ısıtmaya yetiyor.

     Biz her ne kadar eğlenceli atıştırmalık desekte, kestane son derece faydalı bir besindir. Bol karbonhidratlı lifli yapısı onu çok özel kılar. Diğer sert kabuklu yemişlerin aksine vitamin ve mineral olarak çok zengindir. İçinde bol miktarda B1, B2 ve C vitamini bulunur. Ayrıca demir, kalsiyum, magnezyum, mangan, fosfor ve çinko gibi mineraller bakımından da zengin olup çok ta iyi bir potasyum kaynağıdır.

     Kestanenin zengin içeriği bunlarla sınırlı değildir. İçinde bol miktarlarda omega 3 ve omega 6 yağları barındırır. Bu yağlar öğrenme ve hafıza gelişimine büyük etki etmektedir.

     Dedik ya Kestane çok özel bir besindir. Kestane iyi bir antioksidandır. Barındırdığı flavanoidler sayesinde zararlı serbest radikallere karşı koruma sağlayarak kansere karşı da koruyucu etki göstermektedir.

     Bununla birlikte içerdiği bol miktarda karbonhidrattan ötürü şeker hastalarının veya diyet yapan kişilerin kontrollü şekilde tüketmesi gerekmektedir. Özellik diyabet hastalarında kestanenin fazla tüketilmesi, kan şekerinin yükselmesine sebebiyet verebilir.