Giriş Yap
Derin Dondurucunuz Kurban Bayramına Hazır mı?

     Kurban Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da evlerimize bereket getirecek ve paylaşmanın önemini hatırlamamıza vesile olduğu kadar, sofralarımızı kurban etleriyle şenlendirecek. Uğur Soğutma derin dondurucuları da, yine her zaman olduğu gibi etlerinizi aylar boyunca ilk günkü tazelikleri ve lezzetleri ile saklamanızı sağlayacak. Ancak, derin dondurucunuz Kurban Bayramıma hazır mı? Uğur Soğutma, bayram öncesi derin dondurucunuzu temizlemenizi ve içindekileri yeniden düzenleyip yer açmanızı tavsiye ediyor. Derin dondurucu temizliği, kolay ve pratik bir şekilde yapılabiliyor.

  • Öncelikle derin dondurucunuzu fişten çekin ve temizlik sonuna dek yeniden fişe takmayın.
  • Derin dondurucuyu tamamen boşaltın. Sepetleri ve önceden sakladığınız tüm gıdaları dışına çıkartın.
  • Sepetlerinizi elde veya bulaşık makinesinde yıkayın. Önceden depoladığımız gıdaları ise gözden geçirin: Renk ve doku değişimi fark ederseniz, o gıdanın raf ömrü sonuna gelmiş demektir. Özellikle uzun süredir depoladığınız yiyecekleri inceleyin.
  • Derin dondurucu tamamen boşaldıktan sonra, içini önceden hazırladığınız solüsyon ve mikrofiber bir bez ile güzelce silin. Solüsyon için yarım litre temiz su ve yarım çay bardağı sirke yeterli olacaktır. Mümkünse bir sprey içine bu karışımı ekleyip püskürtün, sonra da bez ile silin.
  • İşiniz bittiğinde, derin dondurucu tamamen kurumuş olmalı. Hiçbir köşenin nemli ve/veya ıslak kalmasına izin vermeyin. Sirke, asitli bir sıvıdır ve tamamen kurumazsa derin dondurucuya zarar verebilir. Alternatif olarak sirke yerine karbonat da kullanabilirsiniz.
  • Derin dondurucu tamamen kuruduktan sonra, önce sepetleri, sonra da depolayacağınız yeni gıdaları ve etleri içine yerleştirmeye başlayın. Son olarak, yeniden fişe takın.       

     Kurban etlerini ve diğer gıdaları depolarken, maksimum saklama alanını ve soğutma verimliliğini elde etmek için:

  • Etlerinizi küçük parçalara ve bir seferde tüketebileceğiniz porsiyonlara ayırarak depolayın. Bu sayede, yalnızca tüketeceğiniz miktarı çözdürmeniz mümkün olur.
  • Etleriniz, önce plastik bir ambalaja (buzdolabı poşetleri bu iş için uygundur) sonra da alüminyum folyoya sarılarak saklanmalıdır. Bu sayede pratik ve verimli bir depolama gerçekleştirmeniz mümkün olur.
  • Et ambalajlarının mümkün olduğunca düz olmasına gayret edin. Ambalaj içinde hava ve boş alan kalmamalıdır. Bu şekilde depolanan etler daha hızlı donar ve daha uzun süre tazeliklerini korur.
  • Kırmızı etleri 8 ay boyunca ilk günkü tazelikleri ile Uğur Soğutma derin dondurucularında saklayabilirsiniz. Sakatatlar içinse bu süre daha az ve ortalama 2 ay civarıdır.