Giriş Yap
Çalışan Annelerin Akılları Bebeklerinde Kalmıyor.

     Anne sütünün bir mucize olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Amerikan Pediatri Akademisi, Dünya Sağlık Örgütü ve UNİCEF, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelerini öneriyor. Ek gıdalara 6 aydan sonra başlanıyor olsa da anne sütünün 2 yaşına kadar devam edilmesi önemle vurgulanıyor.

     Şüphesiz ki bu durum en çok çalışan anneleri zorluyor. Doğum sonrasında her ne kadar izin kullanılabiliyor olsa da gerek mesleki açıdan gerekse maddi açıdan çalışan annelerin iş hayatına geri dönmeleri gerekebiliyor. Tabii bu durumda bebeklerini düzenli bir şekilde emzirmeleri mümkün olmuyor. Ama bununda bir kolayı var. Her zaman olduğu gibi yine yardımımıza teknoloji koşuyor. Uğur Derin Dondurucular, anne sütünü taze bir şekilde saklama konusunda bizlere büyük imkanlar sağlıyor. Uygun koşullarda, steril bir şekilde temin edilen anne sütü derin dondurucularda -18 derecenin altında 6 aya kadar saklanabiliyor.

     Anne sütü, kolay bulunmayan özel bir besindir. Dolayısıyla iyi muhafaza edilmelidir. Saklama kabı olarak özel üretilen süt saklama kaplarını ya da süt poşetlerini kullanmalıdır. Menşei bilinmeyen plastik kapları ya da cam şişeleri kullanıyor olmanız sağlık açısından risk doğurabilir. Ayrıca sütü muhafaza ettiğiniz kabın üzerine de tarih atmayı unutmamalısınız. İlk giren ilk çıkar mantığıyla derin dondurucuya ilk koyduğunuz sütü kullanmanız, sütlerin tazeliği ve besin değeri açısından büyük önem taşımaktadır.

     Derin dondurucudan çıkarılan süt asla ısıtılmamalıdır. Isı, anne sütünün anti-mikrobik özelliğinin kaybolmasına sebep olmaktadır. Bunun yerine dondurulmuş anne sütü önce buzdolabına koyularak yavaş yavaş eritilebilir ya da ılık akan suyun altına tutularak ısıtılabilir.

     Derin dondurucudan çıkan ve eriyen anne sütü asla birkaç saatten fazla oda sıcaklığına maruz kalmamalıdır. Sütün en hızlı şekilde tüketimi sağlanmalı, arta kalanlar ise tekrar kullanılmak üzere derin dondurucuya ya da buzdolabına konulmamalıdır.