Giriş Yap
Kış Sebzelerini Ve Meyvelerini Saklamanın Tam Zamanı

     Mevsimsel lezzetler doğru ve uygun koşullarda saklandığı takdirde yaz, kış demeden ilk gün ki tazeliğinde tüketilebilirler. Bunun için tek yapmanız gereken sağlıklı kaplar kullanmak, sebze ve meyvelerin saklama koşullarını iyi bilmek gerekmektedir.

     Şüphesiz ki gelişen teknolojiler bizlere mevsim ayrımı yapmadan dilediğimiz sebzeyi ve meyveyi yiyebilme imkanı sunuyor. Tabii bu anlamda kuşkusuz en önemli yardımcımız derin dondurucular oluyor. Uygun koşullarda saklanıldığı takdirde mevsimsel lezzetlerin tadına yaz-kış demeden bakabiliyoruz. Peki derin dondurucularda sebze ve meyvelerin ilk gün ki tazeliğini koruyarak saklamanın sırrı ne?

     Neredeyse aklınıza gelebilecek her türlü sebze ve meyveyi derin dondurucu da saklamanın mümkün. Tabii ki öncelikle doğru saklama koşullarını sağlamalısınız. Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi derin dondurucuda saklama kabı olarak, cam şişeleri, pet şişeleri renkli naylon poşetleri, alüminyum folyo kullanılmasıdır. Bu tarz kapları kesinlikle kullanmamalısınız. Zira donunca sıvılar genleşir. Bu da cam ve türev maddelerin kırılmasına sebebiyet verebilir. Ayrıca plastik, naylon ve alüminyum folyoda sağlık açısından son derece zararlıdır. Bunların yerine sağlıklı silikon kaplar ve buzdolabı için özel üretilmiş poşetler kullanılmalıdır.

     Uygun saklama kabını belirledikten sonra ise her sebze ve meyvenin farklı koşullarda saklanması gerektiğini bilmemiz gerekmektedir. Doğru şekillerde saklanmayan sebze ve meyveler hızlıca bozulabilir ve sağlık açısından tehlike oluşturabilirler. Mesela Barbunya, temizlenir temizlenmez derin dondurucuya atıldığı vakit 10 ay boyunca tazeliğini koruyabilir. Fakat Bezelye için ayrı bir işlem uygulamanız gerekmektedir. Bezelyenin kabuklarını ayıkladıktan sonra kaynar suyun içinde 2 dakika bekletip musluk suyunda soğutmanız gerekir. Sonrasında süzüp poşetleyerek 8-10 ay arasında ilk gün ki tazeliğinde saklayabilirsiniz.

     Tabii ki bütün sebze ve meyvelerin nasıl saklanacağını biliyor olmanız mümkün olmayabilir. Tam bu noktada Türkiye’nin lider derin dondurucu markası Uğur Soğutma sizlerin yardımına koşuyor. Mevsimsel lezzetleri yaz, kış demeden tüketmek isteyen lezzet guruları için hazırlamış olduğu SaklamaRehberi.com internet sitesinde dilediğiniz sebze ve meyvenin hatta et ve süt ürünlerinin ilk gün ki tazeliğini koruyarak nasıl saklanacağını bulabilirsiniz. Hatta sitede mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak ipuçlarına ve pratik bilgilere de ulaşabilirsiniz.