Giriş Yap
Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır

Uğur Soğutma A.Ş. çalışanları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Kızılay’ına, merkez ve Nazilli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında kurulan seyyar kan verme arabalarında kan bağışında bulundu.

Ülkemizde her 4 saniye de 1 ünite kana ihtiyacının bulunduğunun bilincinde olan Uğur Soğutma çalışanları, Kızılay kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

18-60 yaş arasında, ağırlığı 50 kg’ın üzerinde olan, önemli sağlık sorunu olmayan hemen herkes doktorunun muayenesi sonucunda uygun bulunursa kan bağışında bulunabilir. Erkekler 3 ayda bir olmak üzere yılda 4 kez, kadınlar ise 4 ayda bir olmak üzere yılda 3 kez kan bağışlayabilir. Her bağışta, bir seferde 450 ml. kan alınır. Vücuttan eksilen bu miktar, saatler içinde yeniden üretilir. Türk Kızılayı bağışçıları sayesinde, ülkenin kan ihtiyacının %82'si karşılanmaktadır. Unutulmamalıdır ki; kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Kan bağışının insani bir yardım olmasının yanı sıra kendi sağlığınız için de çok faydalıdır.

 

İşte kan bağışının başlıca faydaları;

Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.

Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.

Kandaki yüksek yağ oranı düşer.

Baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde etkili olur.

Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.

Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz taramasından da geçmiş olursunuz.

Aynı zamanda Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanırsınız.

Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.

Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara Kızılay tarafından;

10 bağışta Bronz Madalya,

25 bağışta Gümüş Madalya,

35 bağışta Altın Madalya,

40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir.