Giriş Yap
Uğur Soğutma’ya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ödül

Uğur Soğutma, TÜBİTAK tarafından yürütülen TEYDEB Programı kapsamında desteklenerek başarıyla tamamlanan “Nyssa Projesi” ile ödüle hak kazandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından layık görülen ödülü şirketin Arge ekibi aldı.

Söz konusu projede ana hedef; daha az enerji tüketen, çevreye ve atmosfere zarar vermeyen, daha az gürültülü, daha estetik ve daha fonksiyonel ticari tip soğutucu ve derin dondurucuların tasarımı ve üretimini gerçekleştirerek, hem doğaya hem de ürünü kullanan tüketiciye yarar sağlamaktır. Bunun için bazı ürünlerde küresel ısınmaya yol açacak ve ozon tabakasına zarar verecek soğutucu gazların yerine R600a ve R290 gazları kullanılarak amaçlara ulaşıldı. Bazı modellerde de sıcak hava akımı ile ürünlerin kapı camlarının buğulanmasının önüne geçilerek başarılı olundu. Proje konusu 5 farklı üründe de özgün yenilikler bulunmaktadır.

Konu ile ilgili olarak Uğur Soğutma Ar-Ge Müdürlüğünden yapılan açıklamada TÜBİTAK tarafından projeye verilen destek sayesinde firmanın AR-GE altyapısında hem teçhizat hem de personel olarak önemli gelişmeler elde edildiği bildirildi. Bu projede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarına teşekkür eden Ar-Ge Müdürü, ödülden aldıkları ivme ile 2014 yılında Uğur Ar-Ge Merkezi kurma çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.