Giriş Yap
Uğur’la Kışa Hazırlık Yapma Zamanı!

Daha Sağlıklı ve Lezzetli Beslenmek İçin Uğur’la Kışa Hazırlık Yapma Zamanı!Tazeliğin güvencesi Uğur Derin Dondurucu lezzetleri mevsimler boyu saklamak için tüketicileri bilgilendirmeye devam ediyor.

60 yılı aşkındır soğutma sektöründe yüzlerce çeşit ürünle insanlara hizmet eden Uğur, gıdaların saklanması ile ilgili pratik bilgileri gerek basında gerekse sosyal medyada yer aldığı mecralarda paylaşıyor.

Konuyla ilgili Uğur Soğutma Pazarlama Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Annelerimiz, ailesine ve misafirlerine, kışın ise sofralarında tatsız ve kokusuz domates ikram etmek istemez. Bunu yemeklerde de kullanmayı tercih etmeyeceği için mevsim meyve ve sebzelerini mümkün mertebe kışın da tüketmek hem sağlık hem sofradaki lezzet açısından gerekli hale geliyor.” dendi.

“Bizim sofra kültürümüzde kışa hazırlık yapmak zaten var. İster reçel, turşu yapımı olsun ister erişte veya sebzelerin kurutulması yöntemi; ülkemizin her yerinde rastlayabileceğimiz sayısız örnek var. Hatta tarhana yapımı bile yöreden yöreye farklılık gösteriyor, bu lezzet bölgesel tatlar ve baharatlarla bir o kadar çeşitlenmeye gidiyor.” diyerek açıklamasına devam eden yetkili “Doğru teknikle yapılınca besin değerinin ve lezzetin en çok korunduğu gıda saklama yöntemi ‘gıdayı dondurma’ tekniğidir. Bu yöntemden en fazla verimi almak için ise buzluk değil derin dondurucu kullanılmalıdır. Çünkü dolaplardaki buzluk içinde dondurma işlemi daha yavaş gerçekleşir. Bu şekilde de gıdaların hücre zarının çatlama riski artar, gıdanın besin değerleri ile lezzetinde kayıp ortaya çıkar. Saklama esnasında da soğuk zincirin kırılmamasına dikkat etmek gerekir.” diyerek yaz sebze ve kurban etlerinin nasıl saklanacağı konusunda şu tavsiyelerde bulundu:

– Bezelye ve barbunya gibi taneli sebzeler ayıklanıp, yıkayıp suyu iyice akıtıldıktan sonra buzdolabı poşetlerinde yemeklik miktarlarda dondurulabilir. Daha düz bir paketleme şekliyle tanelerin birbirine yapışması ve donma işleminin daha dengeli olması sağlanabilir.– Taze fasulye ayıklanıp yıkadıktan sonra suyu süzülür. Dilerseniz kızgın yağda fasulyeleri renkleri koyuya dönene dek birkaç dakika çevirip şoklayabilirsiniz. Ateşi söndürdükten sonra birkaç adet mevsim domatesini çekirdeksiz olarak tek pişirimlik olacak porsiyonlarda paketleyip dondurunuz.– Salçalık (kapya) biberleri ve bostan patlıcanlarını közledikten sonra kabuklarını soyun. Suyunu iyice süzdükten sonra dondurun. Bunları doğrudan yemeklerde kullanabileceğiniz gibi patlıcan salatası vb. için de kullanabilirsiniz.– Mevsim meyvelerini saklamak için çilek, vişne veya kiraz çekirdekleri ayıklandıktan sonra birbirine yapışmaması için düz bir tepside dondurularak dolap poşetlerine yerleştirilip derin dondurucuya konabilir.– Kırmızı eti saklamak için ise kemiklerini temizledikten sonra etlerin yemeklik porsiyonlar halinde saklanmasını tavsiye ediyoruz. Tüketicilerimiz etlerini isteğe bağlı olarak bonfile, kuşbaşı veya kıyma şeklinde saklayabilir.

“Kurban etlerini en iyi şekilde saklamak için dondurucu kullanımına dikkat etmek önemli” diyerek hatırlatma yapan yetkili “ürünleri bir seferde derin dondurucuya koymadan önce ilk defa kullanılacaksa ürün en az 24 saat boyunca içi boş bir şekilde çalıştırılmalı“ dedi. “Bununla birlikte ürünlerin yerleşiminde soğuk havanın paketler arasında dolaşması ve yüklemeden sonra şoklama özelliğinin bir gün boyunca kullanılması gerekli. Bir gündeki dondurma kapasitesini (kg/24 saat) aşan yükleme yapılmamalı. Bu bilgiye ürünlerin teknik özelliklerinden veya Uğur modelleri için www.ugur.com.tr de yer alan kullanma kılavuzlarından ulaşılabilir.” diyerek sözlerini tamamladı.