Giriş Yap
Uğur, Uluslararası Standartlarda Bilgi Güvenliğini Hedefliyor

Türkiye’nin ilk A++ derin dondurucu üreticisi Uğur Soğutma, iş ortaklarına dünya standartlarında hizmet verebilmek için çalışanlarına bilgi güvenliği eğitimi düzenledi.

Konu ile ilgili olarak şirketin İnsan Kaynakları bölümünden “Öğrenen ve paylaşan organizasyon misyonumuza uygun olarak sahip olduğumuz iş gücüne çok önem veriyoruz. İçeriği güncellenen eğitimlerle çalışanlarımızı gerek mesleki gerek kişisel gelişimlerinde sürekli destekliyoruz.” şeklinde açıklama yapıldı.

Eğitim programını yürüten Bilgi Sistemleri Bölümü yetkilisi ise “Bugünlerde sıkça bahsedilen ve yasal düzenlemesi de duyurulan ‘Bilgi Güvenliği’ aslında dünyada bilgisayar kullanımının kişisel ve kurumsal mekânlarda kullanımının artmasıyla 2000’li yıllarda önem kazanmaya başlayan bir konudur. Şüphesiz bunda sistemler arası iletişimin artmasının ve internetin önemi çok büyük. Günümüzde bir başka ağa veya internete bağlı olmayan mobil cihaz yok ve bunların kullanımı hızla artıyor. Bize sağladığı faydalar yanında bu durum riskleri de bünyesinde barındırıyor.” diye belirtti.

“Yapılan çalışmada çalışanların doğru internet kullanımından evrakların sınıflandırılıp saklanmasına, kişisel bilgisayarların güvenliğinden mobil cihaz kullanım alışkanlıklarına kadar birçok konuda çalışanlarımızı bilgilendirdik. Özellikle son dönemde medyada yer alan bu cihazlar aracılığı ile kullanıcıların maddi ve manevi zarara uğradığı sosyal mühendislik konuları ilgi çekti. Çalışanlarımızı bu tür tehlikelerden nasıl kaçınabileceği ve benzer durumlarla karşılaşmaları halinde nasıl bir süreç izleyecekleri konusunda aydınlattık.” şeklinde açıklama yapan yetkili “Kurumsal bilgi güvenliği de kişisel bilgi güvenliği kadar önem taşıyor. Özellikle kurumsal şirketlerde ürün, üretim teknikleri kadar gelecekte pazara sunulacak teknolojilere, finansal ve müşteri bilgilerine kadar hassas çok bilgi var. Bu bilgilerin kaydedilmesi, sınıflanması ve saklanması kadar paylaşımı da çok büyük önem arz ediyor. Yetkisiz bir erişim ve bunun sonucu değerli bir bilginin sistem dışına çıkması şirket ve marka açısından ağır sonuçlar doğurabiliyor.” diye konuştu.

“Bilgiyi dünya standartlarında yönetemezsek ve karar alma süreçlerimizde doğru verileri kullanamazsak bunun doğuracağı sonuçların farkındayız. Bu nedenle iş ortaklarımıza da örnek olacak yapılanmamıza hız verdik.” diyen yetkili önümüzdeki günlerde bu çalışmaları daha kurumsal ve küresel projelerde ele alarak organizasyon içinde yapılandıracaklarını belirterek sözlerini tamamladı.