Giriş Yap
Uğur Soğutma’ya Sosyal Sorumluluk Projesi için TİEMF’den Teşekkür

2014 yılında 60. Faaliyet yılını kutlayan Uğur Soğutma, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için yer aldığı proje ile Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu’ndan (TİEMF) teşekkür aldı.

Yer aldığı sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da adını basında sıkça duyuran Uğur Soğutma, Türk Telekom ile birlikte yürüttüğü “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” projesi ile işitme, konuşma engelli vatandaşlarımızın Uğur markalı ürünler ile ilgili talep ve geri bildirimlerini 7 gün 24 saat Müşteri Hizmetleri’ne iletmesini sağlıyor. Proje kapsamında cep telefonu ya da mesaj destekleyen sabit telefon cihazları ile kısa mesaj (SMS) göndererek Çağrı Merkezi’ne iletilen mesajlara aynı kanal ile dönüş yapılıyor.

Projede yer aldıktan sonra Türk Telekom’un bu organizasyon için tasarladığı bilgilendirme ve iletişim sitesi http://www.iletisimdeengellerikaldiriyoruz.com/ ‘da Uğur Soğutma A.Ş.’nin bilgileri yayınlanmaya başladı. Bunun üzerine bir bülten yayınlayarak hayata geçirilen bu programdan özellikle insan hayatına verdiği değerden ötürü Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu tarafından teşekküre layık görüldü. Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Tanrıverdi tarafından yayınlanan ve federasyonlarına üye 60 dernek adına yapıldığı belirtilen açıklamada işitme engellilerin hayatlarına dair bu tür önem taşıyan çalışmalarda yer alınmasının kendileri için büyük önem arz etmiştir.

Genel Müdür Yardımcısı, ‘İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi’nin en başından beri destekçilerinden biri olmaktan gurur duyduklarını belirtti. “Bugüne kadar çeşitli sosyal sorumluluk projesinde yer aldık. Uğur markası olarak böylesi ulusal bir organizasyonda çıkar gözetmeden yer almak bizler için önemli. Aldığımız bu anlamlı teşekkür çaba ve çalışmalarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor” dedi.

TİEMF Nedir?Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu (TİEMF), Türkiye’de yaşayan işitme engellileri temsil eden en yüksek sivil toplum kuruluşudur. 1960 yılında kurulan, 1963’te “Milli” sıfatı ve 1964’te de “Kamu Yararı” statüsü alan Federasyon, kurulduğu tarihten itibaren işitme engellilerin ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal ve eğitim sorunlarına çözüm üretmek için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmaktadır.Sadece yurtiçi değil dünya çapındaki organizasyonlar için de tanıtım ve temsil çalışmaları yapan federasyon 2015 yılında yapılacak olan 17. Dünya İşitme Engelliler Kongresi’ne de ev sahipliği yapacaktır.