Giriş Yap
Uğur Soğutma Çalışanları Tütün Ürünlerinin Zararları Hakkında Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Toplum sağlığı konusunda yaptığı çalışmalara bir yenisini ekleyen Uğur, çalışanlarını “Sigaranın Sağlık Üzerindeki Etkisi” hakkında bir eğitim düzenlendi.

Türkiye’nin ilk A++ enerji sınıfı derin dondurucusunu üreterek enerji tasarrufuna ve özellikle çevrenin korunmasına verdiği önemi gösteren Uğur Soğutma’nın, tüm personeli için düzenlediği bilgilendirme toplantısında sigara alışkanlığının sağlık üzerindeki etkilerine değinildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz KILINÇ’ın misafir konuşmacı olarak katıldığı sunumda tütün ürünlerinin özellikle solunum sistemine verdiği etkileri anlatıldı.

Öncelikle tütün kullanımının bir alışkanlık değil kurtulmak gereken bir bağımlılık olduğunu belirten Prof. Dr. Oğuz KILINÇ, bu ürünlerinin kullanımının 1980’li yıllardan sonra artmaya başladığı ve son 10 yılda bu ürünlerin kullanımının gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere doğru kaymakta olduğu bilgisini vermiştir. Sigaraya başlama yaşının düşmekte olduğuna ve bunun genç nüfusumuzu tehdit ettiğine değinen, tütün ürünlerinin ülkemize verdiği zararın yılda 50 milyar dolar olduğunu vurgulayan KILINÇ, ülkemizde bu zararlı alışkanlığın ölüme varan sonuçlarından yüzbinlerce kişinin etkilediğini belirtmiştir.

Sigara ve benzeri ürünlere olan madde bağımlılığından kurtulmak isteyenler için Yeşilay ve diğer sağlık kurumlarının farklı yöntemlerle yaklaşarak tütün kontrolünü sağlamaya yardımcı olduğu hatırlatılmış olup toplantı sonrası çalışanlar arasında karbondioksit ölçümü yapılarak sigara bağımlılık seviyeleri tespit edildi. Aktif ve pasif sigara kullanan çalışanlara bunlardan kurtulma ve sağlıklarına olumsuz yönde etki edecek bu durumu azaltabilecek tedavi yöntemleri paylaşıldı.