Giriş Yap
Uğur Şirketler Grubu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Faaliyet gösterdiği alanlarda örnek sosyal sorumluluk uygulamaları ile adından söz ettiren Uğur Şirketler Grubu 8 Mart’ta kadınları unutmadı. Tüm kadın çalışanlarına bu özel gün dolayısıyla ulaşılarak birer çiçek armağan edildi.

Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada sadece ailelerin değil aynı zamanda toplumların da temel direğini oluşturan kadınların haklarının sadece bugün değil her gün savunulması gerektiğine değinildi. Yılın sadece bir günü kadın haklarından bahsetmek yerine, onların yaşadıklarına rağmen hayata kattıkları değerin ve güzelliklerin hatırlanmasına dikkat çeken yetkili şu şekilde konuştu:

“Kadın, tarih boyunca toplumların yaşam kalitesinin ve refahın artmasına katkıda bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti ise kadına hak ettiği seçme ve seçilme özgürlüğünü veren dünyadaki öncü ülkelerden biridir. Birçok batılı devletten önce hukuk ve toplum önünde erkek-kadın eşitliği sağlanmıştı.“ diye sözlerine devam eden yetkili Türk Tarihi’nde destan yazan kadın kahramanların olduğunu hatırlattı. “Erzurum’da Nene Hatun, çocuk yaşta gösterdiği başarı ile İstiklal Madalyası’nı ilk hak eden Nezahat Onbaşı ve Ege’de İmamköy ’lü Emir Ayşe gibi isimlerin Milli Mücadele döneminde kadının gücü ve tarihe katkısı göz ardı edilemez.” şeklinde bilgi verdi.

8 Mart’ta tüm grup şirketlerindeki kadın çalışanlara sürpriz olarak çiçek dağıtıldığını da sözlerine ekleyen yetkili “Bizler de Uğur olarak Türkiye’nin süper markalarından biri olmamızı sağlayan müşterilerimizi temsilen kadın çalışanlarımıza bizim için önemlerini hatırlatmak istedik. Sadece bugüne özel olmadığını sürekli hatırda tutmaları dileğiyle kendilerinin Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedir?

Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.

Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada kadına verilen değeri daha iyi anlamak adına kutlanmaktadır. Bugünün kutlanmasındaki temel amaç; dünya barışının korunması, sosyal gelişim ve temel insan haklarının kullanılmasına, kadınların da eşitlik ve kendilerini geliştirmeye olanak bulmaları yanı sıra kadınlara eşit hakların verilmesiyle, dünya barışının güçleneceğine olan inançtır.