Giriş Yap
Uğur Anne Sütünün Önemine Dikkat Çekti

Anne sütü hem biyolojik hem psikolojik açıdan bebeklerin gelişimleri açısından çok önemli bir yere sahiptir. Bebeklerin özellikle yatış dönemlerinde hastalıklarının ağırlıkları veya annelerinden uzakta kalma ihtimalinden dolayı bağışıklık, beslenme, büyüme açısından beslenmeleri son derece önemlidir. Yapılan pek çok bilimsel çalışmalar sonucunda, anne sütü bebeğin beyin gelişimi için büyük önem taşırken, çok zengin yağ ve mineral içeriğine rağmen bebeklerin hassas sindirim sistemlerine uygunluk göstermektedir. Bununla beraber anne sütü ile beslenen bebeklerde boşaltım sistemleri rahatsızlıkları, alerjik hastalıklar ve solunum yolu sıkıntıları daha az görülmektedir.

Yeni doğan bebeklerin kaldığı yoğun bakım üniteleri özellikle erken doğmuş ve çok ciddi hastalıkları olan bebeklerin yatırıldığı, izlendiği ve tedavi edildiği üniteleridir. Dünyaya geldiği ilk günlerde bu değerli gıdaya ihtiyaç duyan bebekler yatış dönemlerinde genel sağlık açısından son derece önemli olan anne sütünden mahrum kalmaktadır. Gelecek nesillerin sağlığı için bunun önüne geçme sorumluğu kurumlara düşmektedir.

Bu ünitelerde yatan bebekler için anne sütleri, ilk günden itibaren derin dondurucularda saklanarak ihtiyaç duyulduğunda soğuk taşıma kuralları çerçevesinde ihtiyaç duyan bebeklere verilebilmektedir. Uğur Sosyal Sorumluluk Kurulu’ndan yapılan açıklamada “Anne sütünün yeni nesil için önemine dikkat çekmek ve bu değerli gıdanın derin dondurucuda saklanabileceği konusunda bilinç oluşturmak marka olarak bizlere düşüyor. Bu konuda Ege Üniversitesi ile ortak bir çalışma yaptık.  2015 yılında yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kullanılmak üzere Uğur derin dondurucuları kullanılmaya başlandı. ” dendi. “Çeşitli nedenlerle hastane ortamında sütlerini biriktiren ve düzenli bir şekilde bebekleri tarafından tüketilmesini isteyen anneler, ilgili birime başvurarak bilgi alıyor ve uzmanlar tarafından yönlendiriliyor. “ diye bilgi veren yetkili “Bununla kalmayıp daha sonraki dönemde de anne sütünden faydalanmasını isteyen anneler evdeki derin dondurucularında da sütlerini saklamaya devam ediyorlar. Özellikle çalışmak zorunda kalan anneler bakıcı veya kreşe bu sütleri teslim ederek bebeklerinin sağlıklı beslenmesini sağlıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.