Giriş Yap
Uğur’lu Lezzetler’den Yaza Özel Serinleten Tarifler

Uğur’un sağlıklı beslenme ve yemek tarifleri sitesi www.ugurlulezzetler.com  ‘da annelerin tüm aile için hazırlayabileceği sağlıklı yaz içecekleri tariflerine yer veriliyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte sıcağın etkisini azaltmak için çeşitli serinleme formülleri ortaya çıkıyor. Anneler tarafından bunlardan en çok tercih edileni ise ev ortamında hazırlanan sağlıklı ve serinletici içecekler oluyor.

Yaz mevsiminde artan içecek tüketimi konusunda bilgi veren Uğur Soğutma şirket doktoru “Yaz aylarında terleme ile insan bedeninde en üst düzeyde su kaybı yaşanıyor. Bununla birlikte artan vücut ısısı nedeniyle rahatsızlıkları önlemek için tedbir almak şart. Şehir şebekesi sıcaklığında su ile duş alınmalı, bolca su tüketilmeli ve çok buzlu olmamak kaydıyla soğuk içecekler tercih edilmeli.” dedi.

Konuyla ilgili Uğur Kurumsal İletişim Bölümünden yapılan açıklamada “Bizim kültürümüzde soğuk yaz içecekleri olan ayran ve limonata zaten var. Kaldı ki hem yazın hem de Ramazan ayında veya doğum yapılan evlerde misafirlere ikram edilen şerbet çeşitlerimiz de mevcut. Bunu yanı sıra pamuk yöresinde ‘bici bici’; efeler diyarında ‘kar helvası’ adıyla lezzetli ama serinletici içeceklerin servis edildiğini biliyoruz.” dendi.

“Ev ortamında annelerimize evdeki malzemelerle, yapay içerikle aromalardan uzak, sağlıklı ve serinletici karışımlar hazırlamalarını tavsiye ediyoruz. Hem çocuklara hem de misafirlerine ikram edilebilecek bu lezzetlerin, besleyici ve pratik olduğu için tercih edileceğini biliyoruz. Hatta annelerimiz zaten bildikleri ayran ve limonata gibi tarifleri geliştirerek yeni lezzetler ortaya koyabilirler.” diyerek sözlerini tamamlayan yetkili muzlu milkshake veya orman meyveli smoothie gibi tariflere www.ugurlulezzetler.com web sayfası veya iOS ve Android işletim sistemine sahip mobil cihazlar için geliştirilen ücretsiz Uğur’lu Lezzetler uygulaması üzerinden ulaşılabileceğini hatırlattı.