Giriş Yap
Uğur Soğutma Sonbaharda Klima Kullanımı Konusunda Tavsiyelerde Bulunuyor

Uğur Soğutma Müşteri Hizmetleri’nden yapılan açıklamada Ekim ayı ile birlikte tüketicilerin ısınmak için evlerinde klima kullanımına başladığını bildiriyor. Havaların soğumasıyla klima kullanılmaya başlandığına değinilen açıklamada özellikle hijyen konusuna dikkat edilmediği durumlarda bu ürünlerin ısıtmanın yanı sıra ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceği hatırlatılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Müşteri Hizmetleri yetkilisi “Yaz boyu havalandırmada ve klima kanallarında biriken toz ve küf gibi alerjenler nem ve rutubetle birlikte doğrudan yaşam ortamlarına geçecek. Önceki aylarda kullanılmış fakat bir süredir filtre temizliği yapılmayan klimalar da sağlığı tehdit edecektir.” diye konuştu.

“Özellikle evcil hayvanların beslendiği yerlerde bulunacak, polen veya mevsimsel alerjisi olan kişilerin, küçük çocuklu ailelerin veya yaşlı kullanıcıların bu durumdan etkilenme olasılığı yüksek.” diyerek açıklama yapan yetkili “Her kullanım sezonundan önce klimaların temizliklerinin yetkili servisler tarafından yaptırılmasını şiddetle tavsiye ediyoruz. Hassas bünyeye sahip müşterilerimizin ev içinde ilave hava temizleyici sistemler ve hava filtreleri kullanmasını öneriyoruz. Odaların uygun saatlerde havalandırılması, özellikle klimaların bulunduğu ortamlardaki koltuk örtüsü, çarşaf ve nevresimlerin düzenli olarak değiştirilmesine özen gösterilmeli. Bunun dışında vücut direncini arttırmak için süt ve balık gibi yüksek proteinli gıdalar almalı. Ayrıca bol sebze, meyve tüketimi de alerjiyi önlemek için alınabilecek önlemler arasında yer alıyor” diyerek sözlerini tamamladı.