Giriş Yap
Uğur Soğutma İş Ortakları İçin Küresel Bir Çözüme İmza Atıyor

Uğur Soğutma, satın alma ve lojistik organizasyonu için kendi kaynaklarıyla geliştirdiği Tedarik Yönetim Sistemi’ni (TYS) devreye aldı.

Faaliyet gösterdiği alanlarda Türkiye’nin öncü ve lider firması olan ve dünyanın 137 ülkesine ürünlerini ihraç eden Uğur, büyüyen organizasyonu için süreçlerini geliştirerek inovasyon çalışmalarıyla da farkını ortaya koyuyor.

Ulusal ve küresel birçok tedarikçiden ürün ve hizmet alımı yapan şirketin Tedarik Zinciri Genel Müdürlüğü tarafından “Firmalar; yaşayan organizmalardan farksız olarak, hayatta kalmak için bazı kaynaklara ihtiyaç duyan varlıklardır. Bizler de bu yapının ayakta kalması için şirketler grubumuzun hemen hemen tüm faaliyetleri için tedarik gerçekleştiriyoruz. Üretim, Ar-Ge, Pazarlama ve Satış Sonrası Hizmetler bölümlerimiz için birçok tedarikçi ile işbirliği yapıyoruz. Onlarcası hizmet olmak üzere yurt içi ve yurt dışında 1.000’in üzerinde üreticiden satın alma faaliyetimiz söz konusu. Hepsinin aynı dili konuşması mümkün değil zira her birinin farklı bir çalışma prensibi ve iş akışı var. Bunlar için ayrı ayrı çalışmalar takip edilip dönemsel ihaleler açılıyor, bağlayıcı sözleşmeler yapılıyor. Alınan ürün ve hizmetin evrak trafiği de ayrıca yönetiliyor. Bu süreçlerin yönetimi adına kendi içimizde bir çözüm bulmak için yaklaşık bir yıldır hazırlık yapıyoruz. Bilgi Sistemleri bölümü ile tedarikçilerimizin rahatlıkla ve güvenli bir şekilde kullanabileceği bir portalın çalışmalarını tamamladık. Muhasebe, lojistik ve satın alma birimlerimizi koordine ettik, çözüm ortaklarımıza bu uygulama ile ilgili bülten gönderip eğitim verdik.” şeklinde açıklama yapıldı.

Lojistik bölümünden ise “Burada temel olarak yaptığımız sadece küresel markaların deniz aşırı satın alma çalışmalarında kullandığı ve başarıyla yürütebildiği bir çalışmadır. Tedarik Zinciri Yönetimi çalışmasını en başından beri %100 yerli kaynakla ve yıllardır işbirliği yaptığımız çözüm ortaklarımızla geliştirdik. Hemen hemen tümüyle geçerli olan temel gereksinimleri projeye entegre ettik. Bu şekilde daha doğru ve yerinde iletişim ile taraflar süreçleri kısaltıp zaman kazanacak. Bizler de bu proje ile kazandığımız zamanı asıl faaliyet alanlarımıza, ürün performanslarını iyileştirmeye ve kalitemizi yükseltmeye harcayacağız.” şeklinde açıklama yapıldı.

Çalışmaya katkıda bulunan tüm tedarikçilere ve yazılım ekibine teşekkür eden şirket yöneticileri daha isabetli iletişim için güncel irtibat adres ve telefonlarının kullanılması gerektiğini belirterek yayımlayacakları bir bülten ile bu konuyu tedarikçilerine duyuracaklarını belirttiler.