Giriş Yap
Uğur Soğutma, Derin Dondurucuda Gıda Ürünlerini Sağlıklı Bir Şekilde Muhafaza Etmek Amacıyla “Gıda Güvenliği Kılavuzunu” Yayınladı

Uğur Soğutma’nın sosyal bilinci arttırmak adına 60 yıllık bilgi birikimi ve çeşitli bilim kuruluşlarının yaptığı çalışmalar sonucunda hazırladığı “gıda güvenliği kılavuzu” www.ugur.com.tr web sayfasında, kurumsal blog sitesinde, facebook, twitter ve diğer sosyal medya kanallarından yayınlandı. Baskılı olarak broşür şekline getirilen kılavuz tüm Türkiye’de bulunan 850’yi aşkın Uğur Yetkili Bayisi ve 250’ye yakın Uğur Yetkili Servisi aracılığı ile nihai tüketicilere dağıtımına başlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Uğur Soğutma A.Ş. yetkilisi ülkemizde mevsiminde alınıp derin dondurucularda veya buzdolabında bir süre saklanan lezzetlerin daha sağlıklı muhafazası ve kullanımına yönelik şu ana kadar hiçbir çalışma yapılmadığını ifade etti. “Bu çalışma ile tüketicilere sebzeleri nasıl saklayacağını, özellikle etlerini muhafaza için neler yapması gerektiğini, hatta marketten veya pazardan aldığı gıdayı nasıl güvenle evine getirmesi gerektiğini dahi belirten bir çalışma hazırladık” şeklinde bir açıklama yaptı.

Broşürlerin ayrıca üretilen yatay ve dikey derin dondurucularla birlikte dağıtımının yapıldığını belirten yetkili, sosyal bilinci arttırmak adına bu kılavuzdan 2014 yılı sonuna kadar 100.000 adet dağıtmayı hedeflediklerini belirtti. Hali hazırda 5.000 adet “gıda güvenliği kılavuzu” broşürünün çeşitli belediyelere, çeşitli sivil toplum örgütlerine ve il sağlık müdürlüklerine de kargo ile gönderiminin organize edildiğini belirterek kılavuzun dijital bir kopyasına firmanın web sayfası www.ugur.com.tr ’den de erişilebileceğini hatırlattı.

“Gıda güvenliği kılavuzu ile ülkemizdeki tüm tüketicilerin bilinçlenmesi, hem şirketimiz hem de insanlarımız açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle yayınlanan ve bastırılan gıda güvenliği kılavuzunun amacına ulaşması ve gerekli bilgi aktarımının sağlanması için Uğur Soğutma A.Ş. üzerine düşen görevi büyük özenle yerine getirecektir” dedi.

Gıda güvenliği kılavuzunun güncelliğinin sağlanarak web ve sosyal medya üzerinden yaygınlaşmasının arttırılacağı ve broşürlerin sayısının arttırılarak dağıtımına devam edileceği duyuruldu.