Giriş Yap
Uğur Soğutma Çalışanları Sosyal Sorumluluk Standardı SA:8000 Hakkında Bilgileniyor

Yerel ve ulusal bazda birçok Sosyal Sorumluluk çalışmasında yer alan Uğur Soğutma, Sosyal Sorumluluk dünya standardı olan SA:8000 için çalışanlarını bilgilendirdi.

60 yılı aşkın süredir yurt içi ve yurt dışı pazarlarda ticari soğutma çözümleri sunan Uğur, vizyonu gereği yaptığı çalışmalarla ilgili küresel standartları da takip ediyor. Sahip olduğu ISO 9001: Kalite Güvence Yönetim Sistemi’ne ek olarak ISO 14001: Çevre Yönetim Sistemini’de başarıyla uygulayan firma, faaliyet alanındaki tüm süreçleri dünyaca kabul görmüş standartlar seviyesine yükseltmeyi hedefliyor. Çalışanlarına uluslararası danışmanlık kuruluşlarınca verilen “SA:8000 Sosyal Sorumluluk” eğitimi sonrasında katılımcılara sertifikaları verildi.

Konu ile ilgili bilgilendirme yapan İnsan Kaynakları Bölümü; “Günümüzde her alanda yaşam standartları yükseliyor. Kullandığımız ürünlerde ve aldığımız hizmetlerde yaşanan yükselen standartta rekabet anlayışı, bize yeni satın almalarımızda daha büyük beklentiler olarak geri dönüyor. Bizce daha önemlisi iş ortaklarımıza ve müşterilerimize bu kalitenin tesadüf olmadığını, sürekli ve sürdürülebilir olduğunu göstermektir.” şeklinde bir açıklama yaptı. “SA 8000’i çalışanlarımıza sunduğumuz adil ve eşitlikçi çalışma ortamının devamı sağlamak için bir güvence olarak görüyoruz.” diye belirten yetkili “Bu sürecin şeffaf olduğumuz iş uygulamalarını dikkatle ele almamıza yardımcı olacağına inanıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Uğur Soğutma Kalite Güvence Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “Bu standardın açılımı Social Accountability 8000’dir. Dilimize Sosyal Sorumluluk 8000 olarak çevrilebilen bu standart ile ürün veya hizmet üreten şirketlerin etik kurallara uyumu garanti altına alınır. Dünyanın her yerinde, tüm sanayi kollarında, her büyüklükteki şirkete uygulanabilir. Planlama, uygulama ve iç kontrol aşamalarından sonra kazanılabilen bu belgelendirme 3 yıllığına verilse de 6 ayda bir sürekliliği temin için bir de periyodik kontrol ile denetlenmektedir.” dendi.

Şirketin Kurumsal İletişim departmanından yapılan bilgilendirmede ise “Tüm dünyada sadece İtalya’da 400’e yakın SA 8000 belgeli firma varken Türkiye’de belgeli firma sayısı 6’dır. Bunu nedeni sertifikasyonun isteğe bağlı olmasıdır. Halbuki bu belgelendirmenin kazanımı; iş gücündeki moral, motivasyon ve verimlilik artışına ilave, müşterilerimizin şirketimize olan güveni ve markanın yerel / küresel pazarlarda kazanacağı prestij olacaktır.” dendi.