Giriş Yap
Uğur 60 Yıldır Ürettiği Bilgiyi Artık Dünya Standartlarında Koruyup Yönetecek

Uğur Şirketler Grubu’nun amiral gemisi ve köklü kuruluşu Uğur Soğutma, en prestijli ve güncel küresel standartlarından birisi olan ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Standardı sertifika belgelendirmesine hak kazandı.

İnsan Kaynakları ve Finans Genel Müdür Yardımcısı yaptığı açıklamada “Öncelikle bu başarıda emeği geçen tüm Bilgi Sistemleri Direktörlüğü personeline ve sürecin başından beri bizden desteğini esirgemeyen çalışanlarımıza teşekkür ederiz.” diyerek tüm personelin bilgi güvenliğine önem verdiğini belirtti. Tüm şirket genelinde bunu sağlamayı ve yönetmeyi amaçlayan bu standardın en güncel haline 2013 yılında kavuştuğunu belirten “Firmamızın bu sertifikasyon, üretilen bilginin saklanması ve doğru kişinin doğru bilgiye erişimi konularında verdiği önemi belgelemesi açısından bizim için önemlidir.” dedi.

Bilgi Sistemleri Direktörlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada ise “Biz Uğur olarak tecrübelerimiz ve çalışmalarımız neticesinde ürettiğimiz bilginin değerli olduğuna inanıyoruz. Bizce bilgi sahip olduğumuz demirbaş ve ticari varlıklarımız gibi, işletmelerimiz için hayati derecede önemli ve bu nedenle de doğru şekilde korunması gereken bir değer. Bilgi güvenliği ise, bilgiyi geniş tehlike ve tehdit alanlarından koruduğu gibi ona sadece ticari süreklilik sağlamayıp ticari riskleri de en aza indirmeyi, fırsatların ve yatırımların dönüşünü en üst seviyeye çıkartmayı amaçlıyor.” dendi.

“Uğur Soğutma olarak iki yıla yakın süredir yaptığımız tüm çalışmalar ve yatırımı bu standardı gözeterek yaptık. Üretilen bilginin sadece dijital ortamlarda değil aynı zamanda yazılı ve basılı haldeki dokümanlar için de yapılandırılmasını sağladık. Tüm bölüm çalışanlarımızın bilgilendirilmesi ve eğitimini organize ederek farkındalık sağladık.” diyerek sözlerine devam eden yetkili “Yaptığımız projelerle tüm firma içi bilgi kaynaklarının gizliliğini, veri ve yöntemlerin bütünlüğü ile doğru kullanıcının doğru bilgiye ulaşabilirliğini temin ettik. Son aşamada bilginin sürekli ve sürdürülebilir şekilde korunmasını da sağlayıp bu belge ile uluslararası kabul gören standartlarda olduğunu onaylattık.” dedi.