Kış Hazırlıklarınız Sağlığınıza Zarar Vermesin!
Menüleri atla içeriğe git. Haberleri Görüntüle İletişim - Bize Ulaşın
KURUMSAL

Kış Hazırlıklarınız Sağlığınıza Zarar Vermesin!


     Yaz mevsiminde yetişen gıda ve besinleri kış için saklamak, Orta Asya’dan bu yana kültürümüzde olan bir gelenektir. Özellikle bu amaç için yapılan kurutma, gıda ve besinlerdeki aromanın kaybolmasını ve mikroorganizmaların oluşmasını engeller. Kurutma sonucu hacmi de küçülen gıda ve besinler, hem uzun süre saklanabilir ve hem de kolaylıkla depolanabilir. Klasik kurutma işlemi, bilindiği üzere yine geleneksel yöntemlerle yapılır ve kış hazırlıkları, sıcak yaz aylarından itibaren başlar. Ancak meyve ve sebzeleri ipe dizerek güneş ışığı altında kurutma gibi yöntemler ne yazık ki günümüzde istenen sonuçları veremeyebiliyor. Hava kirliliği ve küresel ısınma sonucu değişen nem oranları, gıda ve sebzelerin eskiden olduğu gibi doğal bir şekilde kurutulmasına izin vermemektedir. Dahası, geleneksel yöntemlerle kurutulan gıdalar, insan sağlığına beklenen faydayı sağlayamıyor.

Derin Dondurucu Kullanmanın Avantajları

     Kadının çalışma hayatındaki yerinin önem kazanması ve ekonomiye katkısı arttıkça gıda ve besinleri uzun süre boyunca ilk günkü tazeliklerini kaybetmeden depolamak için, artık daha modern ve pratik yöntemler tercih edilmektedir. Konu hakkında bir açıklama yapan Uğur Soğutma yetkilileri, geleneksel kurutma yöntemlerinin günümüzde dönüşümünü vurgulayarak, uzun süreli depolama için Uğur derin dondurucuların kullanılmasını öneriyor. Uğur derin dondurucu kullanmanın pek çok avantajının sıralandığı açıklamada “Sebzelerin ve meyvelerin kurutulmuşu tazesinin yerini tutmuyor. Yazın pazarda bol ve ucuzken alınan gıdalar yapay şartlarda yetiştirilen sebzelerden daha lezzetli oluyor. Çünkü Uğur derin dondurucuda meyve ve sebzelerin lezzetinde bir değişiklik gerçekleşmiyor. Dondurulan besinler çözüldükleri zaman, ilk günkü tat ve besin değerlerini muhafaza etmeye devam ediyor.” dendi. Konuşmasında Uğur derin dondurucuda saklanan gıdaların uzun süre saklanabildiğini de hatırlatan yetkili “Yaz domatesi ve biberi ile kışın kahvaltıda menemen yemenin yerini hiçbir şey dolduramaz. Bunun sağladığı keyfe ek olarak; Uğur derin dondurucu güvenli, hijyenik ve yalıtımlı bir depolama mekanı olduğu için, hava kirliliği veya nem oranı gibi olumsuz dış etkenleri ortadan kaldırabiliyor. Yaz aylarının lezzetini koruyan Uğur derin dondurucularda sebze, meyve ve etler; vitamin ve mineral bakımından kayıp yaşamadan aylar boyunca saklanabiliyor.” diyerek Uğur derin dondurucunun faydalarını hatırlattı.  Uğur Soğutma yetkilileri, kış hazırlıkları ve uzun süreli gıda muhafazası için ekonomik olan Uğur derin dondurucu kullanımını öneriyor. 

Arama Ekranını Kapat