Giriş Yap
Işık Üniversitesi Apollon Solar Car Projesi’ne Uğur Soğutma’dan Tam Destek

Işık Üniversitesi AR-GE Topluluğu tarafından yapılan ve güneş enerjisi ile çalışan Apollon Solar Car Projesi’ne Uğur Soğutma’dan tam destek.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından organize edilen ve güneş enerjili araçların yer alacağı Formula G yarışmasına katılacak olan Apollon Solar Car, hazırlıklarını Uğur Soğutma A.Ş.’nin desteği ile sürdürecek.

Bir önceki yıl düzenlenen yarışlarda Vakıf Üniversiteleri arasında birincilik, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında ise dördüncülük elde etmiş olar Apollon Solar Car Uğur Soğutma’dan aldığı sponsorlukla çalışmalarına hız verdi.

Güneş enerjili aracın garaja çekildiği ve/veya uzun süre kullanılmayacağı durumlarda, tahrik gücü yüksek pillerinin soğuk muhafazası için destek veren Uğur Soğutma A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı, “Bu tür projeler ülkemiz ve bizim için çok önemli, biz de ülkemizde bu tür projelere her zaman destek veriyoruz. Bu projeyi bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyor ve kabul ediyoruz. Dolayısıyla bizim de ufak da olsa katkımız olması bizi gururlandırdı” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Yardımcısı Işık Üniversitesi AR-GE Topluluğu,  Doç. Dr. Hakan Gürkan ve öğrencilerine başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2005 yılından bu yana Alternatif Enerjili Araç Yarışları düzenliyor. Geçen yıl düzenlenen Formula G-Güneş Enerjili Araç Yarışları’na çeşitli üniversitelerden 34 takım ve 39 araç katıldı.