Giriş Yap
Derin Dondurucunun Uzmanı Uğur’dan Kurban Eti Saklama Tavsiyeleri

Uğur Soğutma bayram öncesinde kurban etlerinin nasıl korunması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

60 yılı aşkındır soğutma sektöründe çözümler üreten Uğur, yaklaşan günlerde artacak et tüketimi konusunda tüketicileri uyarmak için bir basın bülteni düzenledi.

Konuyla ilgili Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili olarak kurbanlık hayvanların kesilmesi, yüzülmesi, etlerin parçalanması, taşınması ve pişirilmesi kadar saklamanın da önemine vurgu yapıldı. “Kesilen etlerin korunması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Kurban etleri az kemikli ve büyük parçalar halinde değil, yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılmalıdır. Buzdolabı poşetlerinde veya sızdırmayıp hava geçirmeyecek gıdaya uygun saklama kaplarında tutulmalı ve derin dondurucuda saklanmalıdır.” dendi. Etlerin kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinler olduğunu hatırlatan yetkili “Derin dondurucuda saklanacak ambalajların üzerine içinde ne olduğu ve paketleme tarihi not edilmeli. Eğer hemen tüketilecekse etler buzdolabında tutulmalı, -2 derecede birkaç hafta -18 derecede ise 6 ila 8 aya kadar saklanabileceği unutulmamalı.” diyerek sözlerine devam etti.

Halk sağlığı ve beslenme uzmanlarının da tavsiye ettiği gibi “Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı mikroorganizmalar için üreme ortamı oluşturur. Derin dondurucuda tuttuğumuzda bu besini daha sağlıklı muhafaza ederiz. Et çözünüyorsa hemen pişirilmeli kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Hatta eti pişirmeden önce oda sıcaklığında veya sıcak su altında tutarak değil buzdolabının alt bölümünde, sebzelik kısmının üstünde yavaş yavaş çözünmesi sağlanmalı.” şeklinde açıklama yapan yetkili “Etin çabuk çözünmesini sağlamak için soba veya kalorifer üzerinde bekletme gibi yöntemler de insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir.” diyerek konuya dikkat çekti. Yetkili “Fırsattan istifade, Uğur Soğutma ailesi olarak tüm Türkiye’nin Kurban Bayramı’nı kutluyor, hem lezzetli hem de sağlıklı günler geçirmesini diliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.